23. huhtikuuta 2012

Uuden putken testailua ja kevään merkkejä

Perjantaina kuriiri toi kivan paketin, joka sisälsi tilaamani Sel50mm f1.8 putken. Putki toimii erittäin hyvin henkilökuvauksessa. Suuren aukon takia käytän sitä myös hämärässä kuvaamiseen ja saadakseni paljon bokehia kuviin. Mutta mikäs estää sitä käyttämästä ikinä mihin sitä vain kuvitella voi käyttää. En toistaiseksi ole laittanut tänne henkilökuvia, kun en ole jaksanut kysyä lupaa asianomaisilta. Se on muutenkin sellaista kuvauksen saraa, jota olen harjottanut hyvin satunnaisesti ja vähissä määrin. Ehkä sekin tulee lisääntymään uuden putken myötä. Asiasta kuvien katseluun. Eli seuraavana läjä uudella putkella otettuja kuvia ja lopussa vielä muutama muukin kuva. Kaikkiin kuviin on tehty vain pientä perussäätöä, lukuunnottamatta paria kuvaa loppupuolelta. Niissä on värejä vähän rajummin korostettu.
Yllä viimeinen kuva 50 millisellä otettuna aukolla 2.8 kimalaisesta. Seuraavana näkyy kaksi kuvaa samaisesta kimalaisesta otettuna 30mm macrolla. Ylempänä olevaa on kropattu 1:3 ja alempaa noin 1:2 kokoon.


 Tässä vielä jossain seitissä kiinni oleva pisara kuvattuna macrolla. Kuvassa on rajusti korostettu värejä. Viimeiset kolme kuvaa on otettu 18-200 millisellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti