24. tammikuuta 2012

Kamerareppu suositus

Lowepro Photo Sport 200 AW -kamerareppu, musta
Lowepro Photo Sport 200 AW 
Reilu viikko sitten sain postissa uuden kamerarepun mallia: Lowepro Photo Sport 200 AW. Kirjoitan nyt hieman mietteitä, miksi ostin kyseisen repun. Minulla oli jo pitemmän aikaa ollut mielessä, että pitäisi löytää sellainen reppu, joka tomii yhtäaikaa reppuna ja kamerareppuna. Reppu pitää olla sellainen että sinne voi helposti mahduttaa päiväretken tavarat. Kamera- ja tavaralokeroiden pitää olla tietenkin erillään. Sisälle pitää myös mahtua Sonyn Nex 5 kamera objektiivi kiinnitettynä, sekä pari lisäobjektiivia. Kameran pitää myös olla helposti ja nopeasti saatavilla ulos. Jalustalle pitää löytyä myös kiinnityshihnat. Myös lisätarvikkeille olisi hyvä olla tilaa. Lisäksi repun pitää toimia mukana vaikka juoksulenkillä. Sääsuoja pitää myös löytyä. Niinpä selailin yhden illan nettiä, löytääkseni hyvän repun. Vertailin eri vaihtoehtoja löytääkseni hyvän vaihtoehdon. Illan päätteeksi tulin siihen lopputulokseen, että hinta-laatu suhteeltaan en parempaa reppua tarkoitukseeni löydä.Reppu osoittautui kaikin puolin toimivaksi, siinä on tarpeeksi tilaa tavaroille, sekä kameratarvikkeille. Mukaan mahtuu helposti vähän vaihtovaatetta ja eväitä. Kameralokeroon mahtuu myös kamera+objektiivi yhdistemän lisäksi kolme muuta Nex- objektiivia ja kalansilmälisäke. Tosin jouduin tekemään pienimmille objektiiveille omat pehmusteet, ettei ne kolhiinnu toisiinsa. Lisäksi tavaralokeroon saa lisää objektiiveja mahtumaan jos haluaa. Jalustan kiinnittäminen reppuun on on myös mahdolistettu erinomaisesti. Normaalikokoisen järjestelmäkameran kanssa kameralokeroon ei mahdu kuin yksi objektiivi rungossa kiinni olevan lisäksi. Toinen putkista voi olla jotain 200mm kokoluokkaa. Repun selkäpuolella on myös erinomainen kotelo vesileiliä varten. Yksi hauska ominaisuus on olkahihnassa olevaan klipsiin integroitu pilli. Sillä voi sitten viheltää apua, jos joutuu vaikka lumivyöryyn. Reppu soveltuukin erinomaisesti lumilautailijoille ja muille extreme-urheilijoille. Sitä varten kamerataskuun on rakennettu kiristys toiminto, jolla voi tukea kameran kotelon sisälle, niin ettei se heilu kun urheilee. Vesileilille tehtyyn taskuun voi helposti myös sujauttaa vaikka tabletin. Kameran nopea ulos kaivaminen onnistuu myös todella helposti.

Sen enempää en arvostele reppua, vaan linkitän alle Lowepron esittelysivuston ja pari hyvää youtube- videota. Niistä saa hyvän käsityksen minkälainen reppu on kyseessä.

Linkki Lowepron Photos Sport 200 AW tuotesivulle

Alla pari  youtube- käyttäjien esittelyä repusta!
Nyt noin viikon käyttökokemuksen perusteella olen ollut erittäin tyytyväinen reppuun. Reppu toimii mielestäni hyvin Sonyn Nex-järjestelmän kanssa.  Jos vain jaksaa huolehtia pehmusteet pienille putkille, niin ettei ne heilu ja kolhiinnu toisiinsa sisällä. Alla vielä kuva siitä miten Nex 5 koteloon istuu.

Kameralokeroon pakattuna Sony Nex 5+SEL30M35 ja piilossa putket SEL1628, SEL1855, SEL18200 ja VCL-ECF1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti